Klinik Pilates

KLİNİK PİLATES NEDİR?

Günümüzde genetik omurga rahatsızlıkları kadar hareketsizlik ve oturarak bilgisayar başında çalışma şartları da maalesef ciddi hastalıklara sebep olur. Uzun seanslar fizik tedaviye gidip ağrılarında kurtulanlar fakat daha sonra tekrar aynı duruş bozukluğuna ve ağrılara geri dönen hastalarda doktor kontrolünde yapılan klinik pilates en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Klinik pilates standart fizik tedavi görmüş hastaların tamamlayıcı tedavisi olarak da kullanılmaktadır. Slim Life fizyoterapistleri ve uzman klinik pilates eğitmenleriyle tedaviye yönelik yapılan egzersizler sayesinde yaşam kalitenizi arttırabilir, ağrılarınızdan sonsuza dek kurtulabilirsiniz.

Aşağıdaki rahatsızlıklar için doktorunuzun önerileri doğrultusunda size özel hazırlanacak program ile tedavinizi destekleyerek kısa sürede olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Klinik pilatesin etkili olabilmesi için minimum dört hafta boyunca, haftada iki-üç gün devam edilmelidir. Bunun yanında kilo kontrolü de tedavinin süresini kısaltır.

Skolyoz; küçük yaşlarda başlayan fakat fark edilmeyen, çoğunlukla genetik ama sonradan da oluşabilen (örneğin ilkokul çağlarında tek omuzda ağır çanta taşıma gibi) bir omurga rahatsızlığıdır. Genellikle kız çocuklarında daha çok görülür. Omurganın “S” veya “C” şeklinde eğrilmesi olarak da kabaca tanımlanabilir. Özellikle ergenlik çağında hızla ilerleyen skolyoz hastalarının geç kalmadan Klinik Pilates ile tanışmaları hastalığın ilerlemesini engeller.

Disk Hasarları ( Fıtık ); Kişinin doktorunun verdiği bilgi ve talimatlara paralel, omurları destekleyen doğru programla tüm sırt ve bel kasları doğru çalıştırılarak skolyozda olduğu gibi Pilates ile net sonuçlara ulaşılmıştır. Ameliyata ihtiyaç duyacak kadar şiddetlenen ağrılar da dahi son derece etkilidir.

Osteoporoz; Kalıtsal, yaşla veya hormonel değişimlerle ortaya çıkan kemik erimesinde, özel hazırlanmış klinik pilates dersleriyle ilerlemenin durdurulmuş olduğunu gözlemleyebiliriz.

Sporcu performansı için klinik pilates: Vücudun her iki yanını eşit kullanmak aslında sanıldığı kadar kolay değildir. Bazı sporcularda bu yüzden oluşan denge ( Balance ) bozuklukları mevcuttur ve bu durum genel performansını etkiler. Özellikle bale, dans, koşu, golf, at sporları ile ilgilenenler için klinik pilates çok faydalıdır.

KLİNİK PİLATES BAŞKA HANGİ DURUMLARDA ETKİLİDİR?

  • Duruş (postür) bozuklukları sebebiyle ağrılar,
  • Genellikle hareketsiz ve zamanın çoğunu masa başında geçirmenin sebep olduğu ağrılar,
  • Merdiven yerine asansör kullanmak gibi günlük çalıştırmamız gereken kasları çalıştırmadığımız durumlar,
  • Günlük yaşantıda fark etmeden vücudun tek yanını daha çok kullanmanın sebep olduğu ağrılar
  • Vücudun bazı kaslarının kısa, bazılarının uzun kaldığı, güçsüz ve sertleşmiş kasların sebep olduğu ağrılar,
  • 50 yaş üstü uzun süre hareketsiz bir yaşam süren kişilerin kronik ağrılarında,
  • Denge ve stabilizasyonu arttırdığı için 60 ve üzeri  düşmeye bağlı sakatlanmaların önüne geçmede etkilidir.